Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (4)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Belinska A$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Представлено документи з 1 до 8
1.

Bochkarev S. 
Research of the oilseeds ratio on the oxidative stability of the protein-fat base for sportsmen [Електронний ресурс] / S. Bochkarev, T. Matveeva, L. Krichkovska, I. Petrova, S. Petrov, A. Belinska // Technology audit and production reserves. - 2017. - № 2(3). - С. 8-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2017_2(3)__3
Попередній перегляд:   Завантажити - 153.778 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Bochkarev S. 
Research of influence of technological processing parameters of protein-fat base for supply of sportsmen on activity of protease inhibitors [Електронний ресурс] / S. Bochkarev, L. Krichkovska, I. Petrova, S. Petrov, O. Varankina, A. Belinska // Technology audit and production reserves. - 2017. - № 4(3). - С. 27-30. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2017_4(3)__6
Попередній перегляд:   Завантажити - 127.185 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Papchenko V 
Investigation of anthoicians availability in sunflower seed husks [Електронний ресурс] / V Papchenko, T. Matveeva, A. Belinska, V. Rudniev, O. Zviahintseva, N. Cherevichna // Technology audit and production reserves. - 2017. - № 4(3). - С. 31-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2017_4(3)__7
Попередній перегляд:   Завантажити - 119.405 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Belinska A. 
Research on oxidative stability of protein-fat mixture based on sesame and flax seeds for use in halva technology [Електронний ресурс] / A. Belinska, S. Bochkarev, O. Varankina, V. Rudniev, O. Zviahintseva, I. Bielykh, V. Khosha, K. Rudnieva // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 5(11). - С. 6-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_5(11)__2
Проведено аналіз основних методів моделювання рецептур білково-жирових сумішей (БЖС) спеціального призначення. Увагу приділено питанню вибору способів стабілізації їх ліпідної складової від окисного псування. Підкреслено актуальність обгрунтовано доцільність комплексних досліджень їх впливу на стабільність до окиснення найбільш лабільних біологічно активних речовин БЖС. Встановлено вміст фуранових антиоксидантів у насінні кунжуту сортів Ілона, Кадет, Боярин; визначено кореляцію між вмістом сезамолу вільного та зв'язаного (сезамолина). Досліджено вміст alpha-ліноленової кислоти і токоферолів в лляному насінні сортів Південна ніч, Ківіка, Симпатік. Обгрунтовано вибір сортів кунжуту та льону для створення БЖС спеціального призначення, що є джерелом поліненасичених жирних кислот 3-omega групи та антиоксидантів сезамолу та сезамоліну. Досліджено вплив вмісту сезамоліну і вологості в насінні кунжуту сорту Ілона на стійкість до окиснення його ліпідної складової; отримано математичну залежність, яка описує такий вплив. Виявлено закономірність збільшення стабільності до окиснення насіння кунжуту у разі підвищення його вологості з 4,0 до 9,5 %, що можна пояснити інтенсифікацією гідролізу сезамоліну з виділенням антиоксидантів сезамолу та саміну. Досліджено ефект стабілізації alpha-ліноленової кислоти лляного насіння (сорт Південна ніч) у БЖС спеціального призначення вільним сезамолом кунжуту. Доведено, що вагомий вплив на процес гальмування окиснення ліпідів БЖС спеціального призначення несе раціональне співвідношення 3-omega жирних кислот і сезамолу. Методом сенсорної оцінки обгрунтовано вміст БЖС спеціального призначення в соняшниковій халві на рівні 20 %; досліджено окисну стабільність, органолептичні та фізико-хімічні показників якості продукту. Визначено, що стабільність до окиснення (і, звісно, прогнозовані терміни зберігання) модельних зразків соняшникової халви залежать від вмісту в них БЖС.Проведено аналіз основних методів моделювання рецептур білково-жирових сумішей (БЖС) спеціального призначення. Увагу приділено питанню вибору способів стабілізації їх ліпідної складової від окисного псування. Підкреслено актуальність обгрунтовано доцільність комплексних досліджень їх впливу на стабільність до окиснення найбільш лабільних біологічно активних речовин БЖС. Встановлено вміст фуранових антиоксидантів у насінні кунжуту сортів Ілона, Кадет, Боярин; визначено кореляцію між вмістом сезамолу вільного та зв'язаного (сезамолина). Досліджено вміст alpha-ліноленової кислоти і токоферолів в лляному насінні сортів Південна ніч, Ківіка, Симпатік. Обгрунтовано вибір сортів кунжуту та льону для створення БЖС спеціального призначення, що є джерелом поліненасичених жирних кислот 3-omega групи та антиоксидантів сезамолу та сезамоліну. Досліджено вплив вмісту сезамоліну і вологості в насінні кунжуту сорту Ілона на стійкість до окиснення його ліпідної складової; отримано математичну залежність, яка описує такий вплив. Виявлено закономірність збільшення стабільності до окиснення насіння кунжуту у разі підвищення його вологості з 4,0 до 9,5 %, що можна пояснити інтенсифікацією гідролізу сезамоліну з виділенням антиоксидантів сезамолу та саміну. Досліджено ефект стабілізації alpha-ліноленової кислоти лляного насіння (сорт Південна ніч) у БЖС спеціального призначення вільним сезамолом кунжуту. Доведено, що вагомий вплив на процес гальмування окиснення ліпідів БЖС спеціального призначення несе раціональне співвідношення 3-omega жирних кислот і сезамолу. Методом сенсорної оцінки обгрунтовано вміст БЖС спеціального призначення в соняшниковій халві на рівні 20 %; досліджено окисну стабільність, органолептичні та фізико-хімічні показників якості продукту. Визначено, що стабільність до окиснення (і, звісно, прогнозовані терміни зберігання) модельних зразків соняшникової халви залежать від вмісту в них БЖС.
Попередній перегляд:   Завантажити - 759.868 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
5.

Papchenko V. 
Development of amino acid balanced food systems based on wheat flour and oilseed meal [Електронний ресурс] / V. Papchenko, T. Matveeva, S. Bochkarev, A. Belinska, E. Kunitsia, A. Chernukha, O. Bezuglov, O. Bogatov, D. Polkovnychenko, S. Shcherbak // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2020. - № 3(11). - С. 66-76. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2020_3(11)__9
Проведено аналіз основних методів підвищення харчової та біологічної цінності борошна пшеничного. Увагу приділено питанню корегуванню вмісту білка у борошні за рахунок внесення добавок. Підкреслено актуальність поліпшення амінокислотного складу (АКС) білка борошна, обгрунтовано доцільність комплексних досліджень із розробки рецептур харчових систем із збалансованим АКС на основі пшеничного борошна та шротів олійних культур. Експериментально визначено АКС і розраховано біологічну цінність білків сировини для харчових систем - шротів соняшнику та сої. Науково обгрунтовано склад композиції шротів соняшникового та соєвого з поліпшеним АКС. Встановлено, що за вмістом лейцина, лізина та суми сірковмісних амінокислот (метіонін, цистин) білок композиції шротів є максимально наближеним до еталонного. Скор ізолейцина, триптофана, фенілаланіна та тирозина в білку композиції шротів вище еталонного в 1,1 - 1,47 разу. Розраховано АКС і визначено біологічну цінність білка харчових систем, що містять у своєму складі 80 - 90 % борошна пшеничного та 10 - 20 % композиції шротів сої та соняшнику поліпшеного АКС. Встановлено, що найбільшу біологічну цінність у порівнянні з борошном пшеничним має рецептура харчової системи, що містить 20 % композиції шротів і 80 % борошна пшеничного. У даній харчовій системі скор лімітованих амінокислот - лізину та сірковмісних (метіонін і цистин) - є найбільш наближеним до еталонного і становить 67,68 і 70,12 %. Експериментально визначено жирнокислотний склад і розраховано біологічну ефективність жирів розроблених харчових систем. Найбільш наближеною рецептурою до рекомендованого дієтологами співвідношення жирних кислот є харчова система зі співвідношенням композиція шротів:борошно пшеничне 20:80. Одержані рецептури харчових систем будуть корисними для використання в технологіях борошняних виробів із підвищеною біологічною цінністю.
Попередній перегляд:   Завантажити - 419.452 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Petik I. 
Processing of ethanol-containing waste of oil neutralization in the technology of hand cleaning paste [Електронний ресурс] / I. Petik, A. Belinska, E. Kunitsia, S. Bochkarev, T. Ovsiannikova, V. Kalyna, A. Chernukha, K. Ostapov, N. Grigorenko, O. Petukhova // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2021. - № 1(10). - С. 23-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2021_1(10)__4
The graphical dependence of the washing capacity of ethanol-containing soapstock on the concentration in an aqueous solution and the temperature of interaction with the polluted material has been determined. It is proposed to use a 40 % aqueous solution of ethanol-containing soapstock in the hand cleaning paste technology. This soapstock solution has a washing capacity of 92 - 98 % at the temperature of interaction with the polluted material of 25 - 40 <^>oC. The regularity of the effect of the structurant content on the consistency of hand cleaning paste was investigated using an approximating polynomial. This made it possible to substantiate the effective concentration of carboxymethyl cellulose (0,4 - 0,6 %) and cetysltearyl alcohol (1,8 - 2,0 %) in the formulation. The obtained regression equation is useful for adjusting the content of structurants in the formulation, depending on the consumer's requirements for the viscosity of the developed detergent. A comparison of the quality indicators of the developed hand cleaning paste based on ethanol-containing soapstock with a sample of similar "Primaterra Automotive" commercial hand cleaning paste was carried out. The quality indicators of the developed paste are as follows: effective viscosity at 20 - 22 <^>oС - 32,0 Pa-s; foaming capacity - 23 mm, foam stability - 62,0 %; washing ability - 92,0 %. It was determined that these quality indicators do not differ significantly in the developed detergent and commercial analogue. The data obtained indicate the prospects of processing ethanol-containing soapstock into the hand cleaning paste based on natural surfactants. The developed detergent due to the content of ethanol, glycerin and hydrogen peroxide has antiseptic properties, which is a competitive advantage among analogues. Such utilization of ethanol-containing soapstock makes the process of oil neutralization environmentally safe and economically viable.
Попередній перегляд:   Завантажити - 747.401 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Belinska A. 
Improvement of fatty systems biotechnological interesterification with immobilized enzyme preparation usage [Електронний ресурс] / A. Belinska, O. Bliznjuk, O. Shcherbak, N. Masalitina, L. Myronenko, O. Varankina, S. Samoilenko, V. Borovkova, N. Kibenko, V. Timchenko // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2022. - № 6(6). - С. 6–13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2022_6(6)__3
Попередній перегляд:   Завантажити - 489.245 Kb    Зміст випуску     Цитування
8.

Belinska A. 
Development of biotechnologically transesterified three-component fat systems stable to oxidation [Електронний ресурс] / A. Belinska, O. Bliznjuk, N. Masalitina, I. Bielykh, O. Zviahintseva, T. Gontar, S. Stankevych, I. Zabrodina, O. Mandych, G. Stepankova // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2023. - № 5(6). - С. 21–28. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2023_5(6)__4
Попередній перегляд:   Завантажити - 504.812 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського